Bank in geleefd eiken (oud eiken)

Meer foto’s onderaan

Moe? Ga maar rustig zitten!

Oud eiken is prachtig hardhout. Daarnaast is oud eikenhout sterk, duurzaam en heeft het een karakteristieke, warme uitstraling. Natuurlijk historisch doorleefde eiken planken zijn uniek en niet te imiteren. ┬áDe oude balken zijn afkomstig uit landhuizen, boerderijen of kastelen. Om deze bank op maat te verwerken beschikken wij over verschillende technieken om ook de “gezaagde” kant “origineel oud” te maken. Deze zitbank zal de tand des tijds perfect doorstaan en kan zowel als houten bank voor binnen, als voor buiten als tuinbank gebruikt worden. Ze gaat sowieso generaties mee.

Zoals al onze werkstukken kan ook deze bank in elke maat en met de gewenste uitstraling persoonlijk voor u gemaakt worden.

Parkbank in padoek

Zitbank in iep (olm) en eik

Tafelblad in geleefd eiken

Ook deze bank in geleefd eiken op maat werd op de oude, ambachtelijke manier aan de wensen en noden van de klant aangepast. Bij Craft-B worden alle stukken grotendeels met de hand en met behulp van kleine machines, voor het zware werk, geproduceerd. Het hout wordt meestal, op ambachtelijke wijze, met elkaar verbonden door loef en voorloef en vastgezet met deuvels en lijm. Sommige stukken worden ondersteund door een metalen frame als dit technisch noodzakelijk is. Als resultaat krijgt u een op maat gemaakt, massief houten meubelstuk dat generaties mee zal kunnen gaan. Door het recupereren van materiaal en een generaties lang gebruik zorgt ons ambachtelijk houtwerk voor een zo klein als mogelijke afdruk op het milieu.

 

Een investering om uw ganse leven van te kunnen genieten. En wanneer het stuk, na zo veel jaren gebruik, niet meer past in uw interieur, kan een renovatie misschien wel een uitkomst bieden.

Renovatie

  • bench
  • 2018-07-03 00.54.46
  • IMG_5789
  • IMG_5792