Zitbank op maat in iep (olm) en eik

Onderaan meer foto’s

De prachtige “vlammentekening” van het iepenhout geeft het aanzicht van deze ambachtelijk, op maat gemaakte zitbank zijn warmte. Iepenhout is vast, taai, vrij licht en meestal gelijkmatig van structuur.¬†De vorm van de eiken poten bepalen de vorm van de bank. Op deze canap√© kan je alleen of met zijn twee genieten van een rustig moment. Vooral deze zitbank bepaalt de uitstraling van de zithoek. Zoals al onze werkstukken wordt ook deze bank op maat en met de gewenste uitstraling persoonlijk voor u gemaakt.

Bank in geleefd eiken

Bank in nieuw eiken

Ook deze zitbank in olm, op maat werd op de oude, ambachtelijke manier aan de wensen en noden van de klant aangepast. Bij Craft-B worden alle stukken grotendeels met de hand en met behulp van kleine machines, voor het zware werk, geproduceerd. Het hout wordt meestal, op ambachtelijke wijze, met elkaar verbonden door loef en voorloef en vastgezet met deuvels en lijm. Sommige stukken worden ondersteund door een metalen frame als dit technisch noodzakelijk is. Als resultaat krijgt u een op maat gemaakt, massief houten meubelstuk dat generaties mee zal kunnen gaan. Door het recupereren van materiaal en een generaties lang gebruik zorgt ons ambachtelijk houtwerk voor een zo klein als mogelijke afdruk op het milieu.

 

Een investering om uw ganse leven van te kunnen genieten. En wanneer het stuk, na zo veel jaren gebruik, niet meer past in uw interieur, kan een renovatie misschien wel een uitkomst bieden.

Renovatie

  • _DSC3828
  • _DSC3830
  • _DSC3836