“Taps” of “conisch” tafelblad in oude eik (in opdracht, 601 Queens road, Wimbledon, London)

  • recuperatie eik

Meer foto’s onderaan

Deze van breed naar smal uitlopende tafels op maat in geleefde, historische, oude eiken planken staan in een halve cirkel. De 5 tafelbladen passen perfect tegen de ronde muur. Het hout werd op ambachtelijke wijze met elkaar verlijmd door het gebruik van voorloef en deuvels. De metalen “slats” dienen enkel voor de uitstraling. Het historisch hout zorgt telkens voor een unieke sfeer die enkel met echte oude eiken planken te verkrijgen is.

Drijfhout is hout dat is aangespoeld op het strand of een rivieroever door toedoen van wind, golven en het tij. Het werd jaren blootgesteld aan zout water en UV stralen. Ook het recuperatiehout van deze eiken tafelbladen werd afgebleekt. Net alsof de zon haar werk had gedaan.

http://www.box-9.co.uk/

Drijfhout en Belgische blauwe steen

Ook dit ‘taps’ tafelblad op maat werd op de oude, ambachtelijke manier aan de wensen en noden van de klant aangepast. Bij Craft-B worden alle stukken grotendeels met de hand en met behulp van kleine machines, voor het zware werk, geproduceerd. Het hout wordt meestal, op ambachtelijke wijze, met elkaar verbonden door loef en voorloef en vastgezet met deuvels en lijm. Sommige stukken worden ondersteund door een metalen frame als dit technisch noodzakelijk is. Als resultaat krijgt u een op maat gemaakt, massief houten meubelstuk dat generaties mee zal kunnen gaan. Door het recupereren van materiaal en een generaties lang gebruik zorgt ons ambachtelijk houtwerk voor een zo klein als mogelijke afdruk op het milieu.

 

Een investering om uw ganse leven van te kunnen genieten. En wanneer het stuk, na zo veel jaren gebruik, niet meer past in uw interieur, kan een renovatie misschien wel een uitkomst bieden.

Renovatie

  • 601 tapered table
  • booth tables drawing
  • 2018-07-04 10.48.26
  • 2018-07-04 10.49.09