Padouk (Padoek)

Padoek (padouk) is een Afrikaanse koraalrode houtsoort die nauwelijks vervormt en heel hard is. Daardoor is padoek ideaal voor buitentafels, banken en poorten op maat. Padoek kan uiteraard ook binnen gebruikt worden. Padoek laat zich heel makkelijk op elke maat verwerken.

Voor binnen verkiezen wij om het hout voor de tafels te branden. Door het branden krijgt de padoek een mooie structuur en een intens zwarte kleur. Een gitzwarte tafel op maat in gebrande padoek gecombineerd met een strak interieur is een zeer geslaagde combinatie. Ook lage zwarte loungetafels in gebrand hout gaan heel mooi samen met hedendaags meubilair. Ook voor extra lang maatwerk is padoek een optie.

Branden van padoek

Het harde hout zorgt ervoor dat meubelstukken in padoek een intensief gebruik zeer goed verdragen en weinig of geen onderhoud nodig hebben.

Zwart tafelblad
Tafels in gebrande padoek (Vagabond Wines, Londen). Design: Box9-Design.

Padoek verliest na een paar maanden zijn felrode kleur en wordt mooi grijsbruin. Daarvoor moet het hout wel aan Uv-licht blootgesteld worden en dus buiten staan.

In frame poort in padoek
In frame poort in padoek met RVS beslag

De kleuren van padoek zijn heel uiteenlopend. De mogelijkheden bijna onbeperkt. Voor maatwerk zijn planken tot 5m beschikbaar.

Kleuren van padoek
Padoek in al zijn kleur-facetten.