Eiken

Eiken tafels op maat zijn zeker geen nieuw concept. Eikenhout wordt al eeuwenlang gebruikt. Het is een van de oudste en bekendste grondstoffen voor tafels en banken. Er zijn natuurlijk stijlveranderingen te zien, maar eiken is in de loop van de geschiedenis steeds een hoofdbestanddeel geweest bij de productie van meubels.

tafels op maat in eiken

Eiken is een zeer veelzijdig hout als het gaat om het produceren van tafels. Het kan volledig glad, licht geborsteld of met veel structuur afgewerkt worden. Licht van kleur of eerder donker, maar altijd met zijn uniek signatuur. Het hout werkt zowel voor een traditionele als een moderne look. Eender welke afwerking er gekozen wordt voor uw maatwerk, het warme karakter van het eikenhout komt altijd perfect tot zijn recht.

ambachtelijk verwerken van hout

Tafels gemaakt van het harde eikenhout hebben de potentie om decennialang mee te gaan. Veel eiken stukken worden door de generaties doorgegeven omdat ze zo sterk en duurzaam zijn. Een massief eiken tafel kan ook steeds terug opnieuw afgewerkt of op maat aangepast worden. Slijtage en gebruikssporen kunnen gemakkelijk weggewerkt worden door nog een keer te schuren of te borstelen en verder af te werken. Aanpassen aan een veranderend interieur is geen enkel probleem.

geborsteld eiken

Voor de bescherming van licht eiken kiezen we voor een 2-componenten lak. Het eikenhout behoudt een natuurlijke uitstraling maar kan zonder problemen intensief gebruikt worden.