Over Craft-B

Craft-B is gespecialiseerd in het ambachtelijk verwerken van massief hout. Wij maken tafels, banken, poorten,… op maat, voor binnen en buiten in ons eigen atelier te Brecht. Wij werken naar een idee van een klant of designer of bedenken samen de beste oplossing. U kan bij ons terecht voor elk ambachtelijk houtproject. Van ontwerp tot realisatie. Ons maatwerk kan in elke afmeting of vorm.

Voor onze creaties op maat werken wij vooral met eiken en padoek. Onze voorkeur gaat naar het hergebruiken van historisch hardhout. Zo zorgen we voor het recupereren van kostbare balken en planken. Maar ook met nieuw hout kunnen wij aan de slag voor ons maatwerk. Alles hangt af van de uitstraling die u wil.

Maar ook voor renovatie van massief hout kan u bij Craft-B in Brecht, ten noorden van Antwerpen, terecht. Het uitzicht van uw tafel beu? De poten passen niet bij uw nieuwe vloer? We bekijken samen de mogelijkheden om alles op uw maat aan te passen. Onze werkstukken worden steeds afgewerkt met oog voor detail, duurzaamheid en kwaliteit. Alles gebeurt in onze eigen werkplaats. De ambachtelijke werkstukken van Craft-B gaan generaties mee.

Renovatie

Over ons

Dirk Breens heeft bijna zijn volledige professionele leven als verkoper gewerkt. Hout op maat bewerken deed hij met passie voor familie en vrienden. Trappen, poorten, kasten, wanden, het kon allemaal. Toen architect, designer, Louise Davies van Box-9 Design Ltd. uit Londen, haar oog liet vallen op zijn ambachtelijke en duurzame werkwijze, liep deze hobby stilaan uit de hand. Craft-B werd opgericht.

Dirk is ondertussen een selfmade houtbewerker met oog voor detail, duurzaamheid en kwaliteit. Ook metaal en steen worden door hem op maat bewerkt om met het hout te combineren. Vanuit ecologisch standpunt verzekeren de ambachtelijke manier van werken en de recuperatie van het hout een zo klein mogelijke voetprint voor het milieu.

Marina Boutmans, zijn echtgenote, sprong, na een schoolcarrière van meer dan 30 jaar mee op de kar. Samen vormen zij een perfect complementair duo. 

Omdat Dirk meestal in het atelier te Brecht aan het werk is, neemt Marina het persoonlijk contact met de klanten voor haar rekening.

Contacteer ons via: info@craftb.be of vul het contactformulier in.