Ronde koffietafeltjes (in opdracht, 601 Queens Road, Wimbledon, London)

Meer foto’s onderaan

Kleine koffietafeltjes op maat in gerecupereerde eik met een “driftwood” look.

Drijfhout is hout dat is aangespoeld op het strand of een rivieroever door toedoen van wind, golven en het tij. Het werd jaren blootgesteld aan zout water en UV-stralen. Om het eiken recuperatiehout van deze kleine koffietafels dezelfde look te geven werd het “afgebleekt”. Net alsof de zon en de zee hun werk hebben gedaan.

http://www.box-9.co.uk/

Rond koffietafeltje in geborstelde eik

Ook deze ronde koffietafeltjes op maat werden op de oude, ambachtelijke manier aan de wensen en noden van de klant aangepast. Bij Craft-B worden alle stukken grotendeels met de hand en met behulp van kleine machines, voor het zware werk, geproduceerd. Het hout wordt meestal, op ambachtelijke wijze, met elkaar verbonden door loef en voorloef en vastgezet met deuvels en lijm. Sommige stukken worden ondersteund door een metalen frame als dit technisch noodzakelijk is. Als resultaat krijgt u een op maat gemaakt, massief houten meubelstuk dat generaties mee zal kunnen gaan. Door het recupereren van materiaal en een generaties lang gebruik zorgt ons ambachtelijk houtwerk voor een zo klein als mogelijke afdruk op het milieu.

 

Een investering om uw ganse leven van te kunnen genieten. En wanneer het stuk, na zo veel jaren gebruik, niet meer past in uw interieur, kan een renovatie misschien wel een uitkomst bieden.

Renovatie

  • kleine ronde tafeltjes
  • 2018-07-04 10.48.00