Eiken koffietafel op maat met metalen poten (in opdracht, n°35 Mackenzie Walk, Canary Wharf, Londen)

  • koffietafel in historisch hout

Onderaan meer foto’s

Deze koffietafeltjes werden op maat gemaakt uit eiken recuperatiehout. De dikke, geleefde eiken plank bepaalt hier de uitstraling. Elk tafelblad uit oud eiken is uniek. Het aanzien van de planken of balken worden bepaald door het jarenlang gebruik. Niet te evenaren met nieuw hout. Toch slagen we er in om met dit kostbaar eikenhout een tafel op maat te creëren zonder dat het zaagwerk opvalt.  De metalen hoekijzers voor de poten zijn ook aan de bovenkant van het blad te zien. Combinatie van oude eik met industrieel metaal, meer dan geslaagd. Zoals al onze werkstukken wordt ook deze tafel op maat persoonlijk voor u gemaakt.

Box-9 Design

“Taps” of “conisch” tafelblad met metalen verbindingen

Historisch (eiken)hout

 

Ook deze eiken koffietafels met metalen poten op maat werden op de oude, ambachtelijke manier aan de wensen en noden van de klant aangepast. Bij Craft-B worden alle stukken grotendeels met de hand en met behulp van kleine machines, voor het zware werk, geproduceerd. Het hout wordt meestal, op ambachtelijke wijze, met elkaar verbonden door loef en voorloef en vastgezet met deuvels en lijm. Sommige stukken worden ondersteund door een metalen frame als dit technisch noodzakelijk is. Als resultaat krijgt u een op maat gemaakt, massief houten meubelstuk dat generaties mee zal kunnen gaan. Door het recupereren van materiaal en een generaties lang gebruik zorgt ons ambachtelijk houtwerk voor een zo klein als mogelijke afdruk op het milieu.

 

Een investering om uw ganse leven van te kunnen genieten. En wanneer het stuk, na zo veel jaren gebruik, niet meer past in uw interieur, kan een renovatie misschien wel een uitkomst bieden.

Renovatie

  • CraftB01 (2)
  • IMG_3710
  • IMG_3397 (2)