Koffietafel in Olm (Iepen) (in opdracht, N°17 Dickens Yard, Ealing, London)

  • koffietafel van boomstam

Onderaan meer foto’s

De iepen of olmen stamdelen van deze “tweeling” salontafels hebben een aantal jaren in een boomput gelegen waarin ze “gewaterd” zijn. De poten werden op een ambachtelijke manier door het tafelblad gebracht. Koffietafels op maat met een unieke uitstraling en bijzonder patroon.

Door het wateren van vers gekapte iep (olm) lossen de in de boom aanwezige mineralen en voedingsstoffen op. Daardoor is het hout zo goed als “uitgewerkt” en duurzamer. Op die manier wordt de iep bijzonder geschikt voor een tafel. Het blad heeft altijd een bijzonder mooie “tekening”. Iepen boomdelen zijn perfect toe te passen als salontafel of als boomtafel. Een koffietafel om met de hele familie samen te komen. Zoals al onze werkstukken wordt ook deze tafel op maat en met de gewenste uitstraling persoonlijk voor u gemaakt.

(Box 9 design Ltd.)

Zitbank in iep (olm) en eik

Ook deze koffietafel in olm op maat, werd op de oude, ambachtelijke manier aan de wensen en noden van de klant aangepast. Bij Craft-B worden alle stukken grotendeels met de hand en met behulp van kleine machines, voor het zware werk, geproduceerd. Het hout wordt meestal, op ambachtelijke wijze, met elkaar verbonden door loef en voorloef en vastgezet met deuvels en lijm. Sommige stukken worden ondersteund door een metalen frame als dit technisch noodzakelijk is. Als resultaat krijgt u een op maat gemaakt, massief houten meubelstuk dat generaties mee zal kunnen gaan. Door het recupereren van materiaal en een generaties lang gebruik zorgt ons ambachtelijk houtwerk voor een zo klein als mogelijke afdruk op het milieu.

 

Een investering om uw ganse leven van te kunnen genieten. En wanneer het stuk, na zo veel jaren gebruik, niet meer past in uw interieur, kan een renovatie misschien wel een uitkomst bieden.

Renovatie

  • olm I
  • olm II