XL Koffietafel (In opdracht, Rail House Café, London)

Meer foto’s onderaan

De eiken planken die we gebruikten voor deze XL koffietafel zijn afkomstig van een oude Franse wijnpers. Dit eikenhout dateert uit eind 19de eeuw. Het eikenhout heeft een prachtige donkerbruine kleur en een unieke “patine”. Deze geleefde eiken planken zijn tot ongeveer 4m lengte te verkrijgen. Hier werd er gekozen het hout enkel te borstelen en het ruw, onbehandeld uitzicht volledig tot zijn recht te laten komen. Kortom, een uniek stuk recuperatiehout met een rijke historie, bijzonder geschikt voor deze robuuste, unieke eiken koffietafel op maat.

(Box 9 design Ltd.)

Tuintafel in historisch eiken

Ook deze XXL kofietafel op maat werd op de oude, ambachtelijke manier aan de wensen en noden van de klant aangepast. Bij Craft-B worden alle stukken grotendeels met de hand en met behulp van kleine machines, voor het zware werk, geproduceerd. Het hout wordt meestal, op ambachtelijke wijze, met elkaar verbonden door loef en voorloef en vastgezet met deuvels en lijm. Sommige stukken worden ondersteund door een metalen frame als dit technisch noodzakelijk is. Als resultaat krijgt u een op maat gemaakt, massief houten meubelstuk dat generaties mee zal kunnen gaan. Door het recupereren van materiaal en een generaties lang gebruik zorgt ons ambachtelijk houtwerk voor een zo klein als mogelijke afdruk op het milieu.

 

Een investering om uw ganse leven van te kunnen genieten. En wanneer het stuk, na zo veel jaren gebruik, niet meer past in uw interieur, kan een renovatie misschien wel een uitkomst bieden.

  • Paul Winch-Furness Photographer