Drijfhout en Belgische blauwe steen (In opdracht, 601 Queens Road, Wimbledon, London)

  • tafel met steen en hout

Meer foto’s onderaan

Halfhoge eiken tafel op maat met combinatie van drijfhout en Belgische blauwe steen om de sfeer van een oude “potting” tafel te creëren. Het stenen tafelblad zal met de jaren enkel meer uitstraling krijgen en nog mooier worden.

Belgische blauwe hardsteen of arduin  is een edel en duurzaam natuurproduct. Deze prachtige kalksteen is afkomstig uit de steenlaag die van Soignies naar de Ourthe-vallei loopt. Blauwe hardsteen wordt op een duurzame manier verwerkt. Door zijn tijdloos en onderhoudsvriendelijk karakter is dit perfect te gebruiken als tafelblad. Deze steen werd gebrand en geschuurd om een geleefd karakter te verkrijgen. De combinatie met het warme, massieve eikenhout brengt het beste in de 2 elementen naar boven.

Om het eiken recuperatiehout de “drijfhout” look te geven werd het afgebleekt. Net alsof zout water en de zon er jaren op ingewerkt hadden. Ook deze tafels kunnen volledig op uw maat gemaakt worden.

(Box 9 Design Ltd.)

Tafelblad met driftwood look

Ook deze tafel op maat werd op de oude, ambachtelijke manier aan de wensen en noden van de klant aangepast. Bij Craft-B worden alle stukken grotendeels met de hand en met behulp van kleine machines, voor het zware werk, geproduceerd. Het hout wordt meestal, op ambachtelijke wijze, met elkaar verbonden door loef en voorloef en vastgezet met deuvels en lijm. Sommige stukken worden ondersteund door een metalen frame als dit technisch noodzakelijk is. Als resultaat krijgt u een op maat gemaakt, massief houten meubelstuk dat generaties mee zal kunnen gaan. Door het recupereren van materiaal en een generaties lang gebruik zorgt ons ambachtelijk houtwerk voor een zo klein als mogelijke afdruk op het milieu.

 

Een investering om uw ganse leven van te kunnen genieten. En wanneer het stuk, na zo veel jaren gebruik, niet meer past in uw interieur, kan een renovatie misschien wel een uitkomst bieden.

Renovatie

  • 601 potting tables
  • 601 potting table
  • blauwe steen []