Zwart tafelblad in gebrande padouk (In opdracht, Vagabond Wines, Monument, Londen)

  • zwarte tafel in massief hout

Onderaan meer foto’s

Voor deze 2 identieke zwarte tafelbladen op maat gebruikten we padouk. De poot werd door een plaatselijke metaalbewerker gemonteerd. Padouk is een vuurrood tropisch hardhout. Tijdens het branden van het hout ontstaat een intens zwarte patina en een uniek reliëf. De tafel kan intensief gebruikt worden zonder aan “diepte” van de kleur te verliezen. Zoals al onze werkstukken wordt ook deze tafel op maat en met de gewenste uitstraling persoonlijk voor u gemaakt.

https://www.box-9.co.uk/

tafel met vuurput in gebrande padoek (padouk)

Padouk (Padoek) eigenschappen

 

Ook deze padoek tafel op maat werd op de oude, ambachtelijke manier aan de wensen en noden van de klant aangepast. Bij Craft-B worden alle stukken grotendeels met de hand en met behulp van kleine machines, voor het zware werk, geproduceerd. Het hout wordt meestal, op ambachtelijke wijze, met elkaar verbonden door loef en voorloef en vastgezet met deuvels en lijm. Sommige stukken worden ondersteund door een metalen frame als dit technisch noodzakelijk is. Als resultaat krijgt u een op maat gemaakt, massief houten meubelstuk dat generaties mee zal kunnen gaan. Door het recupereren van materiaal en een generaties lang gebruik zorgt ons ambachtelijk houtwerk voor een zo klein als mogelijke afdruk op het milieu.

 

Een investering om uw ganse leven van te kunnen genieten. En wanneer het stuk, na zo veel jaren gebruik, niet meer past in uw interieur, kan een renovatie misschien wel een uitkomst bieden.

Renovatie

  • IMG_4680
  • vuur