Gerookt, oud eiken tafel met ambachtelijk gedraaide poten (In opdracht, Dover, UK)

Meer foto’s onderaan

Deze grote, robuuste eiken tafel op maat in gerookt, oud eiken, ontworpen door Box-9 Design Ltd in Londen, werd gecombineerd met 6 ambachtelijk gedraaide poten. Daarvoor hadden wij een leuke samenwerking met houtdraaier  Jimmy De Caluwé. Hij draaide vakkundig de zware stukken van een oude “moederbalk” tot deze mooie ronde vormen. Het oud eiken werk gerookt afgewerkt. Het natuurlijk verkleuren van de tannine in het oude hout geeft een kleur die je met pigmenten nooit op dezelfde manier kan bereiken. De patina van deze eiken tafel zal met de jaren enkel mooier en intenser worden. Een stuk om generaties van te genieten.

 

Deze op maat gemaakte eiken tafel van Craft-B is volledig afgestemd op de wensen van de klant, met behoud van ambachtelijke methoden. Elk stuk wordt voornamelijk met de hand vervaardigd, met kleine machines voor zwaarder werk. Het hout wordt traditioneel verbonden met de loef en voorloef en versterkt met deuvels en lijm. De massieve poten geven genoeg steun, zodat er geen metalen onderstel nodig is. Het resultaat is een duurzaam, op maat gemaakt meubelstuk van massief hout dat generaties lang meegaat. Door het gebruik van gerecycled materiaal en de lange levensduur minimaliseren we onze ecologische impact.

 

Een investering waar u een leven lang van zult genieten. En zelfs na vele jaren gebruik, wanneer het stuk niet langer bij uw interieur past, kan renovatie een oplossing bieden.

 

  • blad en poten met schaduw van zon
  • keukentafel detail poten en rand blad
  • IMG_0905
  • IMG_0903
  • IMG_0904
  • blad en poten keukentafel iets verder