Banken in nieuwe eik (in opdracht, N°17 Dickens Yard, Ealing, London)

Voor deze 5 en 3 meter lange massieve eiken zitbanken werd voor nieuw eiken gekozen. Genoeg plaats om te zitten dus. De massief houten banken op maat zijn, door de ambachtelijke manier van werken, oersterk. Ze zullen op de terrassen dan ook intensief gebruikt kunnen worden. Zoals al onze werkstukken kunnen ook deze banken in variatie op maat en met de gewenste uitstraling persoonlijk voor u gemaakt worden.

(Box 9 design Ltd.)

Bank in geleefd eiken

Bank in eik en iep

Parkbank in padoek

Ook deze ‘in frame’ banken op maat werden op de oude, ambachtelijke manier aan de wensen en noden van de klant aangepast. Bij Craft-B worden alle stukken grotendeels met de hand en met behulp van kleine machines, voor het zware werk, geproduceerd. Het hout wordt meestal, op ambachtelijke wijze, met elkaar verbonden door loef en voorloef en vastgezet met deuvels en lijm. Sommige stukken worden ondersteund door een metalen frame als dit technisch noodzakelijk is. Als resultaat krijgt u een op maat gemaakt, massief houten meubelstuk dat generaties mee zal kunnen gaan. Door het recupereren van materiaal en een generaties lang gebruik zorgt ons ambachtelijk houtwerk voor een zo klein als mogelijke afdruk op het milieu.

 

Een investering om uw ganse leven van te kunnen genieten. En wanneer het stuk, na zo veel jaren gebruik, niet meer past in uw interieur, kan een renovatie misschien wel een uitkomst bieden.

Renovatie

  • bank 3.2m